Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین به نقل از میراث فرهنگی قزوین، حامد وحدتی‌نسب روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: سومین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی تیم مشترک ایران و فرانسه با همکاری «ژیل بریون» استاد موزه انسان‌ شناسی پاریس و با دستیابی به مواد فرهنگی قابل‌ توجهی به پایان رسید.

سرپرست کاوش‌های قدیمی‌ترین محوطه باستانی ایران با اشاره به قدمت لایه‌های این فصل از کاوش‌ها اظهار کرد: در این فصل، نتایج سن‌سنجی مواد فرهنگی این غار که در فصل دوم به آزمایشگاه سن‌سنجی در موزه انسان‌شناسی پاریس ارسال شده بود، نشان دهنده سه لایه استقراری با قدمت‌های ۱۶۰، ۲۱۰ و بالای ۴۰۰ هزار سال برای غار قلعه‌کرد بود که این محوطه را به قدیمی‌ترین محوطه باستانی ایران تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کنار نتایج سن‌سنجی، کشف دست‌افزارهایی با سنت‌های تراشه‌برداری قدیمی‌تر از پارینه‌سنگی میانی، حاکی از حضور و زیست گونه‌های دیگری از انسان به جز انسان هوشمند کهن و انسان نئاندرتال در این محوطه است.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به دیگر کشفیات این فصل از کاوش‌ها افزود: فک پایین انسان مدرن و همچنین بخش بالایی جمجمه نوعی از کفتار منقرض شده به نام «کفتار غارنشین» که مابین ۵۰۰ هزار تا ۱۱ هزار سال پیش روی کره زمین می‌زیسته و برای نخستین بار از ایران گزارش شده، از دیگر کشفیات این فصل از کاوش‌ها به‌شمار می‌روند.

وحدتی‌نسب با بیان اینکه این یافته‌ها برای حفاظت و نگهداری تحویل موزه قزوین شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان قزوین شاهد انجام فصل‌های آینده کاوش در مهمترین محوطه‌های باستانی ایران باشیم.

غار قلعه‌کرد آوج در ۲۰ کیلومتری برج‌های دوگانه خرقان در دهستان حصار از توابع بخش مرکزی آوج واقع شده که پس از عبور از دهانه غار و فرود از یک چاه‌راه ۱۵ متری، تالاری به وسعت بیش از هزار مترمربع نمایان می‌شود که دارای چکیده‌ها و چکنده‌های فوق‌العاده زیبایی است.

این غار از قدیمی‌ترین مناطق سکونت انسان در ایران است که به لحاظ غنای یافته‌های باستان‌شناسی و بقایای انسانی یافت‌شده یک محوطه بی‌نظیر و کاملا یگانه می باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان قزوین باستان شناسی باستانی ایران فصل از کاوش ها ترین محوطه قدیمی ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند

ایتنا - برنامه غذایی پرطرفدار پارینه‌سنگی یا پالئو به افراد توصیه می‌کند با اولویت دادن به گوشت، وزن کم کنند تا از سلامتی مشابه اجداد غارنشین انسان برخوردار شوند.
 پژوهشی جدید خط بطلان بر این تصور کشیده است و یافته‌ها نشان می‌دهد که انسان‌های عصر حجر در واقع بیشتر سبزیجات می‌خوردند تا گوشت.

بررسی استخوان‌ها و دندان‌های کشف‌شده در غاری در مراکش که انسان‌ها حدود ۱۵ هزار سال پیش در آن سکونت داشتند، نشان می‌دهد که برنامه غذایی عصر حجر به‌وضوح گیاهی بوده است.

به نوشته پژوهشگران، این الگوی غذایی مشخص تصور رایج در مورد اتکای انسان‌ عصر پیشاکشاورزی به پروتئین‌های حیوانی را به چالش می‌کشد.

دانشمندان موسسه انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک در آلمان می‌گویند بخش قابل‌ملاحظه‌ای از برنامه غذایی جامعه انسان‌های ماقبل تاریخ متشکل از بلوط، دانه کاج و حبوبات وحشی بود.

تجزیه و تحلیل ایزوتوپی بقایا به دانشمندان امکان می‌دهد مشخص کنند افراد غذایشان را از کجا تهیه می‌کردند و در طول عمرشان در معرض چه محیطی قرار داشتند.

ترکیب انواع خاصی از روی، استرانسیم، کربن، نیتروژن و گوگرد نشان می‌دهد که در زندگی این مردم غذاهای گیاهی سهم بزرگی داشته است.

بررسی سطح نیتروژن نشان می‌دهد ۸۰ درصد غذایی که ساکنان غار تافورالت می‌خوردند گیاهی بود.

زینب مبتهج، نویسنده اصلی این پژوهش، به نشریه تلگراف گفت: «من نمی‌گویم که این گروه در اصل گیاهخوار بودند، زیرا افراد گوشت هم مصرف می‌کردند. اما منبع غذایی اصلی برای دریافت پروتئین نبوده است.»

او در ادامه افزود که این پژوهش تصورهای پیشین در مورد عادت‌های غذایی انسان‌های باستان را به چالش می‌کشد.

این دانشجوی دوره دکتری گفت: «تصور رایج این است که برنامه غذایی دوره پارینه‌سنگی گوشت‌محور بوده، و شکار نقشی عمده داشته است. اما یافته‌‌ها از تافورالت شناختی دقیق‌تر به دست می‌دهد، که اتکا به میزان قابل‌ملاحظه‌ای روی منابع گیاهی خوراکی وحشی بوده است.»

یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که غذاهای گیاهی در برنامه غذایی نوزادان نیز وجود داشته و شاید غذایی برای گرفتنشان از شیر بوده است.

این مقاله پژوهشی در نشریه بوم‌شناسی و تکامل نیچر (Nature Ecology & Evolution) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان